21.03.2016 г. - Логос Трейд - винаги една иновация напред

21.03.2016 г. - Логос Трейд - винаги една иновация напред

   

   От няколко години пазарът на винилни подови настилки бележи постоянен ръст. В търговската мрежа могат да се намерят различни декори, структури и цветове. Винилните подови панели, наречени още LVT-подове ( Luxery Vinyl  Tiles ) се поставят сравнително лесно като ламинат благодарение на клик-връзката.  Освен това  винилните подове могат да се поставят и в мокри помещения, както и върху съществуващи настилки. Тъй като по правило винилните панели са по-тънки и по-гъвкави от ламината, а с това и клик-връзката е по-чувствителна, много голяма  роля играе качествената подложка под тях. Специално за тези специфични изисквания е разработена подложката за винилни и дизайнерски подове  SELITBLOC 1.5мм. Тя предпазва винилния под от повреди в областта на клик-връзката, които могат да възникнат като следствие на малки неравности в основата. Освен това подложката предотвратява открояването на тези неравности върху меката винилна настилка.

   LVT – подовете като цяло се смятат за „тихи” подове. Това със сигурност важи за отразения шум при ходене, но не и за т.нар. „проходен” ( или „ударен” ) шум. В помещението отдолу за съжаление шумът се чува доста неприятно. За заглушаването на този шум добрата качествена подложка като SELITBLOC 1.5мм може да направи чудеса.

   Със сигурност бихме си задали въпроса „ Защо е необходима подложката при винилните подове ? „ или „Какво би станало ако не я използваме ? „.

   Плаващо положените винилни подове с клик-система могат да функционират добре само тогава, когато функционира добре и подложката за тях, като част от цялостната подова система. Подложката осъществява връзката с основата и трябва да изпълнява следните основни задачи :

  1. Да осигури качествено поставяне – това означава изравняване на неравностите и гарантиране на равна площ за плаващото полагане.
  2. Да предпазва пода продължително време – това включва защита на подовата настилка при ежедневно натоварване ( напр.продължително ходене ) както и защита при влага отгоре ( напр. в банята ).
  3. Да подобрява качествата на подовата настилка  - тук важно е подобряването на заглушаването на „ударния” шум при ходене.

   В заключение можем да кажем, че SELITBLOC 1.5мм Grip-Tec е перфектната подложка за винилни и дизайнерски подове отговаряща на най-високите изисквания на всички европейски норми за този продукт. С нейното прилагане си гарантираме перфектен монтаж, дълготраен живот и оптимален комфорт за винилната подова настилка. Повече за техническите параметри и качествата на SELITBLOC 1.5мм можете да прочетете в раздел „Подложки”. От приложения снимков материал можете да се убедите в предимствата на тази изключителна подложка, както и да видите ефектите за винилната настилка  когато не използвате SELITBLOC 1.5мм.

   От месец април 2016 г. този изключително качествен продукт може да намерите на регалите на строителни хипермаркети BAUHAUS и PRAKTIKER  в цялата страна.