Новини

Тук може да прочетете информация за актуални събития, нови партньори, нови продукти и всякаква интересна информация свързана с текущата дейност на Логос Трейд ЕООД.


04.02.2020 - Отбелязваме началото на 2020 г. с нов модел профили за врата


    След традиционните строителни изложения в Германия през месец януари не закъсняха и резултатите от посещението и срещите на представители на Логос Трейд с техни дългогодишни партньори както и с нови потенциални такива. От началото на месец февруари 2020 г. Логос Трейд представя нов модел профили за врата от нов материал ( високоплътен HD полимер ), различен от досегашния ( разпенено PVC ). Освен разликата в материала новите профили имат и редица други предимства. Те са само бели на цвят, но с възможност за боядисване с акрилни и вододисперсни бои. Това спестява поддържането на голяма цветова гама. Освен това те се отличават с много голяма здравина, перфектна визия, устойчивост на влага и се поставят по същия начин чрез залепване. Има и още една новост - готов комплект профили, който се състои от 2 бр.профили с размер 220см и 1 бр. профил с размер 110см, които са предварително отрязани в единия край под ъгъл 45 градуса. Клиентът е максимално улеснен и трябва само да направи последния срез на късия профил, с който да го напасне на ширината на вратата си. Подробности за тези артикули може да видите в раздел " Профили за врата " 

05.11.2019 - Два нови модела подложка за винилни подове със система Click (LVT)


   В стремежа си да предоставя на своите клиенти качествени продукти на все по-добри цени от 05.11.2019 г. Логос Трейд пуска на пазара два нови модела специализирани подложки за винилни подови настилки тип Click ( LVT ). Единият модел е на листа с размери 100 х 50 см, а другия е тип хармоника с размери 1м х 10м, като има специално антиплъзгащо покритие и парозащита едновременно. Тези подложки са със специални изисквания и много висока товароносимост до 17 тона / м2, за да гарантират дълъг живот на Click-системата на винилните плоскости, както и да гарантират издръжливост на високо натоварване от мебели. Това са високотехнологични продукти, които дават на Вашия винилен под дълъг живот при добри експлоатационни показатели и максимално удобство при работа с тях. Повече подробности за двата продукта може да намерите в секция " XPS подложки за ламинат ".

 

03.05.2018 - Вече е налична новата серия HD первази "Elegance"


    От 03.05.2018 г. вече можем да зарадваме привържениците на висококачествени подови первази от високоплътен HD - полимер с пристигането на новата серия первази "Elegance" - модели с неоспорими достойнства и прекрасна визия, които могат да задоволят и най-изискания вкус. Те са изработени от специален HD - полимер и са изключително твърди. Това е нов продукт, който бързо завоюва сърцата и на най-претенциозните клиенти. Освен елегантната форма первазите имат и много допълнителни достойнства, между които напр.възможността за боядисване с вододисперсни бои в предпочитан цвят или в цвета на стената. Други безспорни предимства на первазите "Elegance" са устойчивостта на влага, възможността за прекарване на кабели зад тях, както и тяхната устойчивост на механични въздействия. Освен това первазите се разкройват и съединяват лесно и след монтаж линиите на свързване остават невидими. Монтажа се извършва с помощта на специално монтажно лепило за первази, което може да се шкури и боядисва след изсъхване. Незаменим помощник при монтажа на первазите е и специалното помощно устройство за притискане към стената " Fix & Press ", за което писахме по-рано. Както первазите, така и помощното устройство вече можете да намерите освен при нас и в строителен хипермаркет "BAUHAUS". Всички модели первази "Elegance" може да видите в раздел " Продукти", подраздел "Декоративни первази, пиластри и колони".

22.01.2018 - Строително изложение DOMOTEX 2018 - Хановер Германия


И през настоящата 2018 г. по традиция екип на Логос Трейд посети отново едно от най-големите немски изложения за строителство и интериор DOMOTEX 2018 в гр.Хановер от 12 - 15.01.2018 г., за да се запознае с последните новости в света на подовите настилки и материалите за тях. Традиционно дългогодишният ни партньор SELIT показа последните достижения в областта на специализираните подложки за винилни подове, както и разработката на допълнителни модели. Едно от значимите събития по време на изложението беше свързан с отпразнуването на 60-годишнината от създаването на един от нашите основни партньори - фирма CEZAR, на което присъстваха всички европейски дистрибутори на компанията. Събитието беше предшествано от специални срещи на щанда на CEZAR за представяне на новостите за 2018 г., а изисканият хепанинг за годишнината на фирмата затвърди още повече добрите отношения и положителните емоции между производител и дистрибутори, за което сме им благодарни и от все сърце им пожелаваме нови още по-големи успехи.

28.03.2016 - Логос Трейд пуска на пазара още 4 нови модела XPS пана от серия RETRO


   За радост на всички свои клиенти и дистрибутори от днес 28.03.2016 г. компанията Логос Трейд ЕООД пуска в продажба на пазара в България поредната новост за тази година - още четири нови модела XPS пана за таван от дизайнерската серия RETRO. За разлика от предните модели на серията RETRO тези модели са изпълнени на бяла основа с инкрустации в цвят злато. Светлият им тон ги прави приложими не само за изпълнение на отделни части от стените и таваните, но и на целите тавани. Четирите модела успешно допълват черните пана от серия RETRO и дообогатяват възможностите за различни и разнообразни интериорни решения. Моделите може да видите на снимките по-долу, както и да ги разгледате по-подробно в раздела "Пана за таван". Пожелаваме на нашите клиенти да дадат размах на въображението и фантазията си с поредните ни нови интериорни предложения от серията RETRO.

21.03.2016 г. - Логос Трейд - винаги една иновация напред


   

   От няколко години пазарът на винилни подови настилки бележи постоянен ръст. В търговската мрежа могат да се намерят различни декори, структури и цветове. Винилните подови панели, наречени още LVT-подове ( Luxery Vinyl  Tiles ) се поставят сравнително лесно като ламинат благодарение на клик-връзката.  Освен това  винилните подове могат да се поставят и в мокри помещения, както и върху съществуващи настилки. Тъй като по правило винилните панели са по-тънки и по-гъвкави от ламината, а с това и клик-връзката е по-чувствителна, много голяма  роля играе качествената подложка под тях. Специално за тези специфични изисквания е разработена подложката за винилни и дизайнерски подове  SELITBLOC 1.5мм. Тя предпазва винилния под от повреди в областта на клик-връзката, които могат да възникнат като следствие на малки неравности в основата. Освен това подложката предотвратява открояването на тези неравности върху меката винилна настилка.

   LVT – подовете като цяло се смятат за „тихи” подове. Това със сигурност важи за отразения шум при ходене, но не и за т.нар. „проходен” ( или „ударен” ) шум. В помещението отдолу за съжаление шумът се чува доста неприятно. За заглушаването на този шум добрата качествена подложка като SELITBLOC 1.5мм може да направи чудеса.

   Със сигурност бихме си задали въпроса „ Защо е необходима подложката при винилните подове ? „ или „Какво би станало ако не я използваме ? „.

   Плаващо положените винилни подове с клик-система могат да функционират добре само тогава, когато функционира добре и подложката за тях, като част от цялостната подова система. Подложката осъществява връзката с основата и трябва да изпълнява следните основни задачи :

  1. Да осигури качествено поставяне – това означава изравняване на неравностите и гарантиране на равна площ за плаващото полагане.
  2. Да предпазва пода продължително време – това включва защита на подовата настилка при ежедневно натоварване ( напр.продължително ходене ) както и защита при влага отгоре ( напр. в банята ).
  3. Да подобрява качествата на подовата настилка  - тук важно е подобряването на заглушаването на „ударния” шум при ходене.

   В заключение можем да кажем, че SELITBLOC 1.5мм Grip-Tec е перфектната подложка за винилни и дизайнерски подове отговаряща на най-високите изисквания на всички европейски норми за този продукт. С нейното прилагане си гарантираме перфектен монтаж, дълготраен живот и оптимален комфорт за винилната подова настилка. Повече за техническите параметри и качествата на SELITBLOC 1.5мм можете да прочетете в раздел „Подложки”. От приложения снимков материал можете да се убедите в предимствата на тази изключителна подложка, както и да видите ефектите за винилната настилка  когато не използвате SELITBLOC 1.5мм.

   От месец април 2016 г. този изключително качествен продукт може да намерите на регалите на строителни хипермаркети BAUHAUS и PRAKTIKER  в цялата страна.  

15.02.2016 - От мес.март 2016 г. три нови интериорни продукта от Германия на пазара в България


От началото на мес.март 2016 г. Логос Трейд въвежда на пазара в България три нови продукта на немския си партньор SACHEX GmbH. Те са предназначени за интериорно оформяне на вътрешни помещения, за да имаме по-модерна и интересна визия на дома си.

  Първият продукт е един изключително интересен декоративен панел от високоплътен EPS, който има визията на облицовка от естествен камък и придава неповторим облик на декорираните с него повърхности. Панелите се залепват един до друг без да се получават фуги. Те са леки и се поставят изключително лесно. Повърхността им може да бъде боядисана с вододисперсни бои. Прилагаме и един пример на оформена с тези панели стена, с което се надяваме да стимулираме Вашата креативност.

  Вторият просукт е една изчистена розетка от високоплътен EPS с изключително качествена повърхност, която освен за оформянето на пространството около полилея може да се използва и за декориране на различни повърхности от стената или ниши с цел придаване на по-нестандартна визия. Отново прилагаме и един снимков материал за това.

  Третият продукт е свързан с навлизането все повече в бита ни на светодиодното ( LED ) осветление. Това е една специализирана лайсна от високоплътен EPS, предназначена за монтаж на скрито LED осветление, която може да видите на приложената снимка. Надяваме се с това да помогнем на всички, които монтират или прилагат в дома си този вид осветление.

  В заключение пожелаваме на нашите дистрибутори успешни продажби на новите продукти, а на нашите многобройни клиенти креативното им прилагане, за да бъде домът Ви още по-неповторим и уютен.

20.01.2016 - Строителни изложения Франкфурт и Хановер 2016 - Германия


   През януари 2016 г. екип на ЛОГОС ТРЕЙД отново посети част от своите партньори на едни от най-големите изложения в Германия за строителство, интериор и декорация. В проведените с тях срещи се запознахме с новите тенденции в интериорния дизайн, както и някои нови продукти предлагани през 2016 г. Впечатляващо беше представянето на нашия дългогодишен партньор SELIT Daemmtechnik GmbH (виж снимките ), където на площ от 300 м2 бяха показани топ постиженията в областта на подложките за различни видове подови настилки. Почти на половината щанд беше представен най-иновативният и значим продукт на SELIT - специализираната подложка за висококачествени винилни подове SELITBLOC 1.5 mm, отговаряща на най-високите изисквания на европейските норми за този вид продукти.

  На изложението Heimtextil 2016 във Франкфурт проведохме двудневни срещи с различни производители на продукти за интериор и декорация, като се запознахме и с новите насоки в бранша. На щанда на SACHEX GmbH, чиито дългогодишен официален представител за България е Логос Трейд, се запознахме и с новите актуални интериорни продукти на фирмата за 2016 г. най-интересни от които бяха декоративната облицовка за стени от високоплътен EPS " Ambiente " ( имитация на естествен камък ), новата розетка "Heike", както и специалната лайсна за монтаж на скрито LED осветление " DANA ". Информация за продуктите, приложението им и техни снимки може да намерите в раздела " Продукти ".

   Заедно с мениджърите на SELIT и SACHEX начертахме стратегията за успешното представяне на новите продукти на българския пазар. 

19.01.2015г.


Всяка година по традиция през месец януари в Германия се провеждат едни от най-големите изложения за строителство и интериор. И тази година едни от основните дългогодишни партньори на "ЛОГОС ТРЕЙД" ЕООД бяха традиционно представени там, съответно SACHEX GmbH на изложението "Hеimtextil" във Франкфурт и SELIT Daemmtechnik GmbH на изложението DOMOTEX в Хановер /виж снимките/. Двете изложения дават нови импулси и определят бъдещите тенденции в интериорния дизайн и продуктите свързни с него. Те предлагат  решения за бизнес и обществени обекти и са важни събития за всички дизайнери и интериорни архитекти. Както всяка година екип на "ЛОГОС ТРЕЙД" ЕООД посети своите дългогодишни партньори, за да се запознае с новостите в бранша и техния асортимент и да начертаят заедно бъдещите стратегии за съвместна работа и доброто представяне на продуктите им на българския пазар.