Новини

Тук може да прочетете информация за актуални събития, нови партньори, нови продукти и всякаква интересна информация свързана с текущата дейност на Логос Трейд ЕООД.


15.01.2024 - Силен старт на 2024 г. с много нови предложения


   По традиция както предни години така и сега, в началото на 2024 г., ще зарадваме нашите клиенти с много нови и интересни предложения на висококачествени и полезни продукти за интериора на дома. Тази година сме фокусирали нашите усилия върху разширяването на две съществуващи продуктови групи с повече предлагани модели, а именно голямоформатните XPS панели за изолация и декорация и високоплътните первази и профили от HD - Polymer. Изолационните XL панели сме обогатили с още 3 нови модела, които са с дизайн на мрамор и визия на сребриста, както и червена декоративна тухла, позната още като клинкер. И трите модела са с познатия бранд LOGODOM, който е гаранция за високо качество. В сферата на HD профилите ще предложим 6 нови модела, между които такива за фризове и за подове, както разбира се и подов модел с възможност за монтаж на LED - лента. 

  Разбира се има и специална изненада. Това е съвсем нова артикулна група, която включва модерни декоративни самозалепващи LVT - панели за стена с перфектна визия, висока устойчивост на надраскване, устойчиви на влага и лесни за монтаж поради по-малките си размери. Прекрасно изглеждащата повърхност се осигурява от нови технологии за печат, което ги прави красиви, здрави, практични и лесни за поставяне по способа DIY ( направи си сам ) . Желаем на всички здрава и успешна година с нашите нови предложения. 

10.03.2023 - Голямоформатни панели XL за бърз и лесен монтаж


   В последно време на все по-голяма популярност се радват декоративните голямоформатни панели от екструдиран полистирол ( XPS ). Предимството им за клиентите освен модерната им визия, е и бързото и лесно поставяне благодарение на по-големия размер, което от своя страна спестява време и усилия на клиентите в забързаното ежедневие и динамичния начин на живот. От началото на месец март 2023 г. Логос Трейд представя на своите клиенти три съвсем нови модела декоративни XPS панели със своя бранд LOGODOM, които имат едновременно и интересна, и модерна, и практична визия, което позволява ефектно и бързо декориране и същевременно изолиране на вътрешни стени и тавани в жилищата. Освен това монтажа на панелите не изисква някакви специални умения и е по силите на всеки, което от своя страна спестява средства за наемане на строителни работници. Новите ни предложения може да разгледате в раздел " Изолация и декорация за стени и тавани " , подраздел " Голямоформатни XPS панели XL ".  Новите предложения са "Панел WHITE BRICK XL", " Панел 4314 XL / concrete" и " Панел 4414 XL / Black Gold".   

04.02.2020 - Отбелязваме началото на 2020 г. с нов модел профили за врата


    След традиционните строителни изложения в Германия през месец януари не закъсняха и резултатите от посещението и срещите на представители на Логос Трейд с техни дългогодишни партньори както и с нови потенциални такива. От началото на месец февруари 2020 г. Логос Трейд представя нов модел профили за врата от нов материал ( високоплътен HD полимер ), различен от досегашния ( разпенено PVC ). Освен разликата в материала новите профили имат и редица други предимства. Те са само бели на цвят, но с възможност за боядисване с акрилни и вододисперсни бои. Това спестява поддържането на голяма цветова гама. Освен това те се отличават с много голяма здравина, перфектна визия, устойчивост на влага и се поставят по същия начин чрез залепване. Има и още една новост - готов комплект профили, който се състои от 2 бр.профили с размер 220см и 1 бр. профил с размер 110см, които са предварително отрязани в единия край под ъгъл 45 градуса. Клиентът е максимално улеснен и трябва само да направи последния срез на късия профил, с който да го напасне на ширината на вратата си. Подробности за тези артикули може да видите в раздел " Профили за врата " 

05.11.2019 - Два нови модела подложка за винилни подове със система Click (LVT)


   В стремежа си да предоставя на своите клиенти качествени продукти на все по-добри цени от 05.11.2019 г. Логос Трейд пуска на пазара два нови модела специализирани подложки за винилни подови настилки тип Click ( LVT ). Единият модел е на листа с размери 100 х 50 см, а другия е тип хармоника с размери 1м х 10м, като има специално антиплъзгащо покритие и парозащита едновременно. Тези подложки са със специални изисквания и много висока товароносимост до 17 тона / м2, за да гарантират дълъг живот на Click-системата на винилните плоскости, както и да гарантират издръжливост на високо натоварване от мебели. Това са високотехнологични продукти, които дават на Вашия винилен под дълъг живот при добри експлоатационни показатели и максимално удобство при работа с тях. Повече подробности за двата продукта може да намерите в секция " XPS подложки за ламинат ".

 

03.05.2018 - Вече е налична новата серия HD первази "Elegance"


    От 03.05.2018 г. вече можем да зарадваме привържениците на висококачествени подови первази от високоплътен HD - полимер с пристигането на новата серия первази "Elegance" - модели с неоспорими достойнства и прекрасна визия, които могат да задоволят и най-изискания вкус. Те са изработени от специален HD - полимер и са изключително твърди. Това е нов продукт, който бързо завоюва сърцата и на най-претенциозните клиенти. Освен елегантната форма первазите имат и много допълнителни достойнства, между които напр.възможността за боядисване с вододисперсни бои в предпочитан цвят или в цвета на стената. Други безспорни предимства на первазите "Elegance" са устойчивостта на влага, възможността за прекарване на кабели зад тях, както и тяхната устойчивост на механични въздействия. Освен това первазите се разкройват и съединяват лесно и след монтаж линиите на свързване остават невидими. Монтажа се извършва с помощта на специално монтажно лепило за первази, което може да се шкури и боядисва след изсъхване. Незаменим помощник при монтажа на первазите е и специалното помощно устройство за притискане към стената " Fix & Press ", за което писахме по-рано. Както первазите, така и помощното устройство вече можете да намерите освен при нас и в строителен хипермаркет "BAUHAUS". Всички модели первази "Elegance" може да видите в раздел " Продукти", подраздел "Декоративни первази, пиластри и колони".

22.01.2018 - Строително изложение DOMOTEX 2018 - Хановер Германия


И през настоящата 2018 г. по традиция екип на Логос Трейд посети отново едно от най-големите немски изложения за строителство и интериор DOMOTEX 2018 в гр.Хановер от 12 - 15.01.2018 г., за да се запознае с последните новости в света на подовите настилки и материалите за тях. Традиционно дългогодишният ни партньор SELIT показа последните достижения в областта на специализираните подложки за винилни подове, както и разработката на допълнителни модели. Едно от значимите събития по време на изложението беше свързан с отпразнуването на 60-годишнината от създаването на един от нашите основни партньори - фирма CEZAR, на което присъстваха всички европейски дистрибутори на компанията. Събитието беше предшествано от специални срещи на щанда на CEZAR за представяне на новостите за 2018 г., а изисканият хепанинг за годишнината на фирмата затвърди още повече добрите отношения и положителните емоции между производител и дистрибутори, за което сме им благодарни и от все сърце им пожелаваме нови още по-големи успехи.

28.03.2016 - Логос Трейд пуска на пазара още 4 нови модела XPS пана от серия RETRO


   За радост на всички свои клиенти и дистрибутори от днес 28.03.2016 г. компанията Логос Трейд ЕООД пуска в продажба на пазара в България поредната новост за тази година - още четири нови модела XPS пана за таван от дизайнерската серия RETRO. За разлика от предните модели на серията RETRO тези модели са изпълнени на бяла основа с инкрустации в цвят злато. Светлият им тон ги прави приложими не само за изпълнение на отделни части от стените и таваните, но и на целите тавани. Четирите модела успешно допълват черните пана от серия RETRO и дообогатяват възможностите за различни и разнообразни интериорни решения. Моделите може да видите на снимките по-долу, както и да ги разгледате по-подробно в раздела "Пана за таван". Пожелаваме на нашите клиенти да дадат размах на въображението и фантазията си с поредните ни нови интериорни предложения от серията RETRO.

21.03.2016 г. - Логос Трейд - винаги една иновация напред


   

   От няколко години пазарът на винилни подови настилки бележи постоянен ръст. В търговската мрежа могат да се намерят различни декори, структури и цветове. Винилните подови панели, наречени още LVT-подове ( Luxery Vinyl  Tiles ) се поставят сравнително лесно като ламинат благодарение на клик-връзката.  Освен това  винилните подове могат да се поставят и в мокри помещения, както и върху съществуващи настилки. Тъй като по правило винилните панели са по-тънки и по-гъвкави от ламината, а с това и клик-връзката е по-чувствителна, много голяма  роля играе качествената подложка под тях. Специално за тези специфични изисквания е разработена подложката за винилни и дизайнерски подове  SELITBLOC 1.5мм. Тя предпазва винилния под от повреди в областта на клик-връзката, които могат да възникнат като следствие на малки неравности в основата. Освен това подложката предотвратява открояването на тези неравности върху меката винилна настилка.

   LVT – подовете като цяло се смятат за „тихи” подове. Това със сигурност важи за отразения шум при ходене, но не и за т.нар. „проходен” ( или „ударен” ) шум. В помещението отдолу за съжаление шумът се чува доста неприятно. За заглушаването на този шум добрата качествена подложка като SELITBLOC 1.5мм може да направи чудеса.

   Със сигурност бихме си задали въпроса „ Защо е необходима подложката при винилните подове ? „ или „Какво би станало ако не я използваме ? „.

   Плаващо положените винилни подове с клик-система могат да функционират добре само тогава, когато функционира добре и подложката за тях, като част от цялостната подова система. Подложката осъществява връзката с основата и трябва да изпълнява следните основни задачи :

  1. Да осигури качествено поставяне – това означава изравняване на неравностите и гарантиране на равна площ за плаващото полагане.
  2. Да предпазва пода продължително време – това включва защита на подовата настилка при ежедневно натоварване ( напр.продължително ходене ) както и защита при влага отгоре ( напр. в банята ).
  3. Да подобрява качествата на подовата настилка  - тук важно е подобряването на заглушаването на „ударния” шум при ходене.

   В заключение можем да кажем, че SELITBLOC 1.5мм Grip-Tec е перфектната подложка за винилни и дизайнерски подове отговаряща на най-високите изисквания на всички европейски норми за този продукт. С нейното прилагане си гарантираме перфектен монтаж, дълготраен живот и оптимален комфорт за винилната подова настилка. Повече за техническите параметри и качествата на SELITBLOC 1.5мм можете да прочетете в раздел „Подложки”. От приложения снимков материал можете да се убедите в предимствата на тази изключителна подложка, както и да видите ефектите за винилната настилка  когато не използвате SELITBLOC 1.5мм.

   От месец април 2016 г. този изключително качествен продукт може да намерите на регалите на строителни хипермаркети BAUHAUS и PRAKTIKER  в цялата страна.  

15.02.2016 - От мес.март 2016 г. три нови интериорни продукта от Германия на пазара в България


От началото на мес.март 2016 г. Логос Трейд въвежда на пазара в България три нови продукта на немския си партньор SACHEX GmbH. Те са предназначени за интериорно оформяне на вътрешни помещения, за да имаме по-модерна и интересна визия на дома си.

  Първият продукт е един изключително интересен декоративен панел от високоплътен EPS, който има визията на облицовка от естествен камък и придава неповторим облик на декорираните с него повърхности. Панелите се залепват един до друг без да се получават фуги. Те са леки и се поставят изключително лесно. Повърхността им може да бъде боядисана с вододисперсни бои. Прилагаме и един пример на оформена с тези панели стена, с което се надяваме да стимулираме Вашата креативност.

  Вторият просукт е една изчистена розетка от високоплътен EPS с изключително качествена повърхност, която освен за оформянето на пространството около полилея може да се използва и за декориране на различни повърхности от стената или ниши с цел придаване на по-нестандартна визия. Отново прилагаме и един снимков материал за това.

  Третият продукт е свързан с навлизането все повече в бита ни на светодиодното ( LED ) осветление. Това е една специализирана лайсна от високоплътен EPS, предназначена за монтаж на скрито LED осветление, която може да видите на приложената снимка. Надяваме се с това да помогнем на всички, които монтират или прилагат в дома си този вид осветление.

  В заключение пожелаваме на нашите дистрибутори успешни продажби на новите продукти, а на нашите многобройни клиенти креативното им прилагане, за да бъде домът Ви още по-неповторим и уютен.

20.01.2016 - Строителни изложения Франкфурт и Хановер 2016 - Германия


   През януари 2016 г. екип на ЛОГОС ТРЕЙД отново посети част от своите партньори на едни от най-големите изложения в Германия за строителство, интериор и декорация. В проведените с тях срещи се запознахме с новите тенденции в интериорния дизайн, както и някои нови продукти предлагани през 2016 г. Впечатляващо беше представянето на нашия дългогодишен партньор SELIT Daemmtechnik GmbH (виж снимките ), където на площ от 300 м2 бяха показани топ постиженията в областта на подложките за различни видове подови настилки. Почти на половината щанд беше представен най-иновативният и значим продукт на SELIT - специализираната подложка за висококачествени винилни подове SELITBLOC 1.5 mm, отговаряща на най-високите изисквания на европейските норми за този вид продукти.

  На изложението Heimtextil 2016 във Франкфурт проведохме двудневни срещи с различни производители на продукти за интериор и декорация, като се запознахме и с новите насоки в бранша. На щанда на SACHEX GmbH, чиито дългогодишен официален представител за България е Логос Трейд, се запознахме и с новите актуални интериорни продукти на фирмата за 2016 г. най-интересни от които бяха декоративната облицовка за стени от високоплътен EPS " Ambiente " ( имитация на естествен камък ), новата розетка "Heike", както и специалната лайсна за монтаж на скрито LED осветление " DANA ". Информация за продуктите, приложението им и техни снимки може да намерите в раздела " Продукти ".

   Заедно с мениджърите на SELIT и SACHEX начертахме стратегията за успешното представяне на новите продукти на българския пазар. 

19.01.2015г.


Всяка година по традиция през месец януари в Германия се провеждат едни от най-големите изложения за строителство и интериор. И тази година едни от основните дългогодишни партньори на "ЛОГОС ТРЕЙД" ЕООД бяха традиционно представени там, съответно SACHEX GmbH на изложението "Hеimtextil" във Франкфурт и SELIT Daemmtechnik GmbH на изложението DOMOTEX в Хановер /виж снимките/. Двете изложения дават нови импулси и определят бъдещите тенденции в интериорния дизайн и продуктите свързни с него. Те предлагат  решения за бизнес и обществени обекти и са важни събития за всички дизайнери и интериорни архитекти. Както всяка година екип на "ЛОГОС ТРЕЙД" ЕООД посети своите дългогодишни партньори, за да се запознае с новостите в бранша и техния асортимент и да начертаят заедно бъдещите стратегии за съвместна работа и доброто представяне на продуктите им на българския пазар.